Leergang Ouderenzorg


Datum:
n.o.t.k.
Tijdstip:
9.00 tot 17.00 uur
Locatie:
Stichting KOH, P.C. Hooftlaan 14, 5611 NV, Eindhoven, nabij het Centraal Station
Accreditatie:
Accreditatie wordt aangevraagd bij de RSV (50 punten) en bij de NAPA
Prijs:
€ 35,00 | Reserveringskosten
Inschrijven vóór:
1 september 2015
Aantal deelnemers:
Maximaal 20 personen

Een Verpleegkundig Specialist/Physician Assistant die óók deskundig is in de ouderenzorg, is een welkome kracht in de huisartsenpraktijk. Wilt u dat zijn? Volg dan de Leergang Ouderenzorg, speciaal ontwikkeld voor de huisartsenpraktijk!

 

Na het volgen van de Leergang Ouderenzorg bent u in staat de meest voorkomende gezondheidsproblematiek zelfstandig te diagnosticeren en te behandelen. U neemt een deel van het werk van de huisarts over en werkt, net als de huisarts, daarbij samen met de praktijkondersteuner, doktersassistenten en andere eerstelijns medewerkers. Kortom, u breidt uw werkterrein in de huisartspraktijk uit met zorg voor deze grote groep patiënten.

 

In de Leergang Ouderenzorg worden ondermeer de volgende onderwerpen behandeld:

  • inleiding in de ouderengeneeskunde;
  • longaandoeningen bij ouderen;
  • polyfarmacie en laboratoriumdiagnostiek;
  • acute en chronische vaatproblemen;
  • neurologie;
  • zintuigen en mobiliteit;
  • cognitieve stoornissen;
  • klachten zoals obstipatie, acute diarree en diverticulitis.

Voor een uitgebreide toelichting per lesdag klik hier.

 

Opbouw Leergang Ouderenzorg
De leergang is opgebouwd uit tien lesdagen van 09.00 tot 17.00 uur, verspreid over achttien maanden en vindt plaats in Eindhoven nabij het Centraal Station (startdatum 12 november 2015, laatste lesdag op 29 juni 2017). Door de lesdagen te laten plaatsvinden om de circa tien weken kan de deelnemer het geleerde toepassen in de praktijk, voorbereidingsopdrachten uitvoeren en ervaringen weer meenemen naar de volgende lesdag. Docenten zijn (kader)huisartsen met aandachtsveld ouderenzorg en gastdocenten met expertise op onderdelen.

 

Kosten voor deelname
€ 2.350,- inclusief (digitale) literatuur en lunch en exclusief € 35,- reserveringskosten. De reserveringskosten dient u bij aanmelding direct per IDEAL te voldoen. Uiterlijk acht weken voor aanvang van de leergang ontvangt u een factuur van € 2.350,-. De leergang start bij veertien deelnemers. Voor de algemene voorwaarden van Stichting KOH klik hier.

 

FAQ