Polyfarmacie


Datum:
n.o.t.k.
Tijdstip:
9.30 - 16.30 uur (ontvangst vanaf 9.15 uur)
Locatie:
Gebouw Strijp-Z, Tilburgseweg-West, 5652 NP, Eindhoven
Accreditatie:
6 punten (VSR)
Prijs:
€ 325,00

Als Verpleegkundig Specialist hebt u vooral contact met patiënten met overeenkomstige aandoeningen. Uw patiënten kunnen echter ook nog andere aandoeningen hebben, waarvoor zij geneesmiddelen gebruiken. Hierdoor kan er sprake zijn van polyfarmacie. Ongetwijfeld stellen patiënten u hier de nodige vragen over: "Zijn al die medicijn nu nodig?" "Kan er niet iets af?" Voor uw beroepsuitoefening is het goed dat u in kunt gaan op dergelijke vragen, ook als het gaat om medicijnen die niet direct onder uw eigen specialisme vallen.

 

In deze nascholing bespreken we wat polyfarmacie is en welke problemen dit met zich mee kan brengen. Waarom is het belangrijk om medicatiegebruik van patiënten kritisch te bekijken? We gaan dieper in op de invloed van het ouder worden op de farmacokinetiek. Aan de hand van de STRIP-methode krijgt u handvatten om ook in de praktijk de medicatie van uw patiënten kritisch te kunnen analyseren. Tenslotte geven we u tijdens deze dag handvatten om zo nodig de medicatie verantwoord te minderen en te stoppen bij uw patiënten. Elke deelnemer brengt ook kennis mee uit de eigen praktijk en het eigen specialisme. Het uitwisselen en bespreken van deze kennis geeft de nascholing een extra dimensie. Voorafgaand aan de cursus volgt u de e-learningcursus 'Hoe haal ik meer uit het Farmacotherapeutisch Kompas?' Hoe dit werkt leest u bij Bijzonderheden.

 

Na afloop van de nascholing:

  • Weet u wat polyfarmacie is en welke problemen dit kan geven;
  • Weet u wat de invloed van het ouder worden is op farmacokinetiek;
  • Kunt u met de STRIP methode de medicatie van patiënten kritisch beoordelen;
  • Kunt u op een verantwoorde manier medicatie bij een patiënt minderen of stoppen.

 

Bijzonderheden

Ter voorbereiding op de nascholing vragen we u de gratis e-learning Hoe haal ik meer uit het Farmacotherapeutisch Kompas te volgen.
Daarnaast kunt u vrijblijvend de e-learnings Medicamenteuze behandeling van hypercholesterolemie en Medicamenteuze behandeling van COPD volgen. De inhoud van deze e-learnings is gratis (de kosten voor de toets zijn € 9,95).

 

Corona maatregelen
Deze nascholing is fysiek op onze locatie Strijp-Z. Wij volgen de actuele richtlijnen van het RIVM en vragen u om tijdens de bijeenkomst de huisregels in acht te nemen. Wij zorgen dat leren leuk blijft. Ook nu!

 

Docent: Marjolein Roper, apotheker