Oog voor het oog: wat is spoed en wat doe je dan?


Datum:
n.o.t.k.
Tijdstip:
13.30-17.00
Locatie:
Eindhoven
Accreditatie:
3 punten worden aangevraagd
Prijs:
€ 99,00

Een rood en pijnlijk oog, flitsen en vlekken of plots helemaal niets meer zien... patiënten melden zich met allerlei oogklachten op de huisartsenpost. Weet jij welke klacht echt spoedinterventie behoeft? Neem nu de tijd om eens goed oog te hebben voor het oog. In deze nascholing aandacht voor acute oogklachten: het rode oog, ooginfecties, corpus alienum, (plotse) visusdaling, ablatio en nog veel meer.

 

Deze interactieve scholing biedt een mix van theorie en praktijk. Zo is kennis van anatomie en pathologie van het oog een voorwaarde om de ernst van de klacht in te schatten. Ook een goed visisonderzoek kunnen uitvoeren is noodzakelijk. Ingegaan wordt op anamnese, onderzoek en therapie van de klachten. U gaat op een leuke manier 'spelen' met deze stof en natuurlijk ook zelf oefenen (bijvoorbeeld visusonderzoek, druppelen van het oog, omklappen van het ooglid en aanleggen van een oogverband).


Een leuke en leerzame middag, zeker géén 'sit en watch' nascholing!

 

Docente: Mevrouw Dr. Yvonne van Leeuwen, huisarts/gespecialiseerd in oogheelkunde - Huisartseninstituut Universiteit van Maastricht.