Sandwichdagen ouderengeneeskunde


Datum:
n.o.t.k.
Tijdstip:
13:30 - 16:45 uur (ontvangst met lunch vanaf 12:45 uur)
Locatie:
*techniekHuys, De Run 4250, 5503 LL, Veldhoven
Accreditatie:
3 punten
Prijs:
€ 75,00

Deze Sandwichdagen zijn tot stand gekomen in samenwerking met de vier regionale zorggroepen.

 

Programma

 

12.45 - 13.30 uur | Ontvangst, registratie en lunch

13.30 - 14.15 uur | Plenaire lezing middag – Verlies en rouw
Het verlies van een dierbare, het verlies van je eigen functionaliteit: er zijn diverse manieren van rouw. Wanneer is rouw functioneel en wanneer kan het iemand in de weg gaan staan? Wat kan de omgeving ermee?

Riet Fiddelaers-Jaspers (rouwdeskundige) / Gerda Caris (mindfulness trainer en verliescoach)

 

14.15 – 15.15 uur | Workshops middag ronde 3
5. Find my (i)Phone... find my grandma
Helpen domotica (ook wel huisautomatisering genoemd) ons om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen? Welke domotica zijn er en waar vindt u ze? Is het beschikbaar voor iedereen? Wie leert de zorgverlener en de cliënt ermee omgaan?

Cora van der Velden (kaderhuisarts ouderengeneeskunde), Paul Wouda (kaderhuisarts ouderengeneeskunde), Sylvia van Rooy (POH, stafmedewerker kwetsbare ouderen), Johan van der Leeuw (senior adviseur Vilans) en Fabrizio Greidanus (innovatiemanager Zuidzorg)

 

6. Wie van de Drie?
Hoe herkent u een depressie, delier of dementie en wat doet u er vervolgens mee? Staan ze elk op zich of is er een verband? Wat doet u juist wel en wat juist niet?

Willeke Beex (POH), Rolf van den Bogaerde (kaderhuisarts ouderengeneeskunde) en Serge Roufs (specialist ouderengeneeskunde)

 

7. En de gemeente, welke rol hebben zij?
WLZ, WMO, ZVW, PGB. Ziet u door de bomen het bos niet meer met al deze afkortingen? In deze workshop krijgt u uitleg over de regelgeving van de verschillende wetten en de rol van de gemeente hierin. En wat merkt een oudere hier vervolgens in de praktijk van?

Esther van den Hende (projectmanager kwetsbare ouderen), Anke Pril (huisarts), Dré de Kort (casemanager) en Gidi van Roosmalen (praktijkondersteuner)

 

8. Eenzaamheid... horen, zien, voelen
Eenzaamheid is een veelbesproken onderwerp. Maar moeten de huisarts en POH zich hier ook mee bezig houden? Kunnen een andere benadering en het bespreekbaar maken van het onderwerp leiden tot een oplossing die soms minder ver is dan u misschien denkt?

Liesbeth Rietveld (POH), Carina Derikx (kaderhuisarts ouderengeneeskunde), Mia van Rooij (maatschappelijk werker), Jackeline Hackmann (maatschappelijk werker) en Noor van Iersel (audioloog en docent)

 

9. De mond niet vergeten!
Het belang van goede mondzorg wordt vaak onderschat. Wat is de relatie tussen medicatie, diverse ziektebeelden en mondproblemen? Is het de taak van de huisarts en POH om aandacht te hebben voor mondzorg?

Carina Derikx (kaderhuisarts ouderengeneeskunde), Gabriëlle Schoon (kaderhuisarts ouderengeneeskunde) en Claar Wierink (geriatrie tandarts)

 

15.15 – 15.45 uur | Koffiepauze
15.45 – 16.45 uur | Workshops middag ronde 4
16.45 uur | Gelegenheid tot napraten

 

Mede mogelijk gemaakt door:

Diagnostiek voor U

Astra Zeneca - Boehringer Ingelheim - GlaxoSmithKline -  Novo Nordisk - Teva Nederland - MSD
PAMM