Beter slapen: droom of werkelijkheid


Datum:
n.o.t.k.
Tijdstip:
13.30-17.00 uur met ontvangst vanaf 13.00 (tweede dagdeel op 18 mei 2017)
Locatie:
Centrum voor Slaapgeneeskunde Kempenhaeghe, Sterkselseweg 65, 5591 VE, Heeze
Accreditatie:
7 punten (NVvPO en V&V) en 6 punten (Landelijke Vereniging POH-GGZ)
Prijs:
€ 180,00 | inclusief Boom hulpboek

Beter slapen: droom of werkelijkheid?

"Ik heb toch weer zo slecht geslapen, hopeloos word ik er van".

 

Deze klachten zal elke huisarts en POH-GGZ herkennen. Vaak gaat dit gepaard met stress en piekeren. We weten allemaal dat slecht slapen de stemming in negatieve zin beïnvloedt. Het Centrum voor Slaapgeneeskunde (CSG) Kempenhaeghe kent lange wachtlijsten.

 

Maar... er is ook in de eerste lijn iets aan te doen en daarin kun jij als POH-GGZ een rol vervullen. Tijdens deze nascholing komen de volgende onderwerpen aan bod; uitleg over fysiologie van de slaap, wat is normaal slaappatroon, wanneer is het slapeloosheid, co-morbiditeit, het belang van een goede slaapanamnese en wat levert de slaap/waakkalender op? Daarnaast wordt er gekeken naar slaapgedrag en hoe u dit met kortdurende cognitieve gedragstherapie kunt aanpakken. Kortom: slaaptherapie is meer dan slaapadviezen geven.

Als deze aanpak in de eerste lijn niet voldoende is, kunt u gericht verwijzen naar CSG Kempenhaeghe voor nadere diagnostiek en behandeling.

 

De nascholing bestaat uit twee dagdelen (16 februari en 18 mei 2017). In het eerste gedeelte is aandacht voor bovengenoemde onderwerpen en krijgt u uitleg van het methodische stappenplan om mee te oefenen. Tijdens de tweede bijeenkomst wordt aandacht besteed aan de ervaringen met het oefenen en krijgt u veel tips. Inbegrepen bij deze nascholing is het Boom hulpboek: 'Slapeloosheid; Beter slapen? Doe het zelf!' (auteurs: Ingrid Verbeek en Ed Klip).

 

Docent tijdens de nascholing is Marsha Hamers; GZ psycholoog/somnoloog bij Centrum voor Slaapgeneeskunde Kempenhaeghe en slaapdeskundige bij uitstek. Mis dit niet en meldt u snel aan!