Nog eentje dan… dit is echt de laatste!


Datum:
n.o.t.k.
Tijdstip:
18:00 - 21:30 uur (ontvangst met een lichte maaltijd vanaf 17:30 uur)
Locatie:
Eindhoven
Accreditatie:
Wordt aangevraagd voor 3 punten
Prijs:
€ 89,00

Cliënt komt op je spreekuur en vertelt over zijn dagelijkse joint(s)! Je volgende cliënt heeft te diep in het glaasje gekeken. Een andere cliënt zegt dat hij moeilijk kan plassen en denkt aan een Ketamine-blaas. Natuurlijk ziet je spreekuur er niet dagelijks zo uit. Het is niet altijd zo zichtbaar wat er speelt, maar dat er problemen met genotmiddelengebruik in vele soorten en maten voorkomen is een feit.

 

De gevolgen van genotmiddelengebruik zijn zowel op psychisch sociaal en lichamelijk vlak groot. Als POH-GGZ krijg je er veel mee te maken. Hoe staat het eigenlijk met je feitelijke kennis over verslavingen, hoe herken je snel de signalen en de onderliggende problematiek? Wat zijn de do's en dont's? Preventie; zinvol? Doorverwijzen: wanneer en wat kan de 2e lijn ?

 

Tijdens het symposium komt dit alles aan bod, met een accent op cannabis- en alcoholverslaving. Het theoretisch gedeelte van de avond wordt afgesloten door een mooi muziekstuk van ervaringsdeskundigen gericht op destigmatisering.

 

Mis dit alles niet en meld je  aan voor deze  interactieve afwisselende nascholing die in samenwerking met Novadic Kentron wordt georganiseerd.