Effectief communiceren met laaggeletterden | Online


Datum:
n.o.t.k.
Tijdstip:
18.30 - 21.00 uur (log op tijd in voor het begin (18.15 uur))
Locatie:
Online nascholing
Accreditatie:
3 punten (bij NVvPO, V&VN en LV POH-GGZ)
Prijs:
€ 30,00
Inschrijven vóór:
26 oktober 2020

Online nascholing

 

Wist u dat in Nederland 2,5 miljoen mensen laaggeletterd zijn? Ongeveer een derde hiervan heeft een migrantenachtergrond en Nederlands als tweede taal. Laaggeletterden hebben moeite met het begrijpen en lezen van informatie of het opvolgen van uw instructies. Dit kan gevolgen hebben voor het juiste medicijngebruik of therapietrouw.

 

Na deze scholing:

  • hebt u praktische tips gekregen voor het herkennen van laaggeletterden;
  • kunt u uw communicatie beter laten aansluiten bij de mogelijkheden van de patiënt;
  • kunt u de terugvraagmethode toepassen in de praktijk.

 

De nascholing is praktisch opgezet. Twee weken vóórafgaande de bijeenkomst ontvangt u een uitnodiging om een e-learning te maken. U kunt het geleerde meteen in praktijk brengen. Vanwege het interactieve karakter van deze nascholing worden maximaal 16 deelnemers toegelaten.

 

Deze nascholing wordt mede mogelijk gemaakt door het Achterstandsfonds Zuidoost Brabant. De inhoud is tot stand gekomen in samenwerking met KOH en Pharos. Pharos is het landelijke expertisecentrum dat bijdraagt aan het terugdringen van grote gezondheidsverschillen.

 

Voorwaarde voor inschrijving
Bent u huisarts, praktijkondersteuner, praktijkondersteuner-ggz, verpleegkundig specialist, physician assistant of doktersassistent(e) en werkt u in een huisartsenpraktijk in Zuidoost Brabant? Dan kunt u zich aanmelden voor deze nascholing.

 

Docent: Gwenda Pelupessy, POH-ggz.

Acteur: Cindy Wismeyer.