Driedaagse 2014

zo spoedig mogelijk

Programma Driedaagse 2014

WOENSDAGOCHTEND: Rond de mond
Deze morgen verdiepen we onze kennis in de mondheelkunde. Allerlei witte en rode plekken in de mond komen voorbij. Wat is uw diagnose en behandeling en klopt dat ook? Verder komen we vaker mensen met kaakgewrichtproblemen tegen als we denken. Bij welke klachten hoort dit probleem in onze DD en wat kunnen we eraan doen? Daarnaast staan we nog stil bij speekselklierproblemen. Kortom een hele leerzame morgen rond de mond...

WOENSDAGMIDDAG: Ouderenzorg: grijze haren!
Complex, tijdrovend, waar begin ik, hoe houd ik grip op het verval?Stel je als huisarts de diagnose dementie zelf?Aandacht voor probleemanalyse, ordening, denkkaders, verwijsmogelijkheden en ondersteunende disciplines.

DONDERDAG: Timemanagement: word weer baas over je eigen tijd!
Druk, druk, druk. Hard werken en nog het gevoel hebben dat je te weinig tijd hebt en de dingen niet af krijgt. Herkenbaar?Op deze dag krijg je handvatten om meer grip op je tijd te krijgen, zowel op het werk als privé. We doen dit aan de hand van praktische oefeningen, waarin je eigen situatie het uitgangspunt zal zijn.

VRIJDAGOCHTEND: Mijn kind heeft een rugzakje nodig...!
Krijg jij deze 'vraag' ook wel eens? Wat is jouw reactie, wat is jouw letterlijke antwoord? Aan ons huisartsen wordt regelmatig om diagnostiek gevraagd of om de overname van de behandeling vanuit de tweede lijn bij gedragsvragen, ADHD en verwante stoornissen bij kinderen. Hoe staan we hier zelf in? Wat vind je normaal of niet normaal gedrag bij kinderen? Welke diagnostiek- en behandelmogelijkheden zijn er eigenlijk en hoe kun jij die inzetten?

VRIJDAGMIDDAG: Hoe oogt het oog?
We zien ze regelmatig op onze spreekuren: oogklachten!Rode ogen, tranende ogen, hangende oogleden, bulten in oogleden, jeukende ogen, pijnlijke ogen en ogen die niet meer goed kunnen kijken. Welke diagnoses kunnen we stellen en wat kunnen we eraan doen? Wat kunnen we zelf en wat moeten we doorsturen?In deze workshop leren we de ins en outs over de behandeling van oppervlakkige oogproblemen en we krijgen een demonstratie van een aantal onderzoeken en behandelingen van onze consulente.

Van harte welkom!

mede namens de programmacommissie Driedaagse 2014:
Joep van den Broek, Karin Cornelissen, Michelle Gilissen, Marjolein van Mesdag, Wim van der Minne, Rob Roelofsen, Ulrich Schultz en Baukje de Win

Thea Toemen, huisarts en stafarts Stichting KOH
Annette Keepers, nascholingscoördinator