EKC-vervolgtraining: Geweldloze communicatie

16.00-20.30 uur (tussentijds warme maaltijd)
Wasvenboerderij Gasterij, Celebeslaan 30, 5641 AG , EIndhoven
4 punten (KNMG)
Aantal deelnemers:
Maximaal 20 personen

Drama op de werkvloer; iedere professional krijgt van tijd tot tijd te maken met conflicten, al dan niet met patiënten en/of collega's. Hoe geeft u uw behoeften aan zonder daarmee de situatie te verergeren? En hoe zorgt u ervoor dat een ander naar u luistert en u de ander echt kunt horen ondanks tijdsdruk of andere belemmerende factoren? Het communicatiemodel geweldloze communicatie biedt daarvoor een prachtig handvat. Het is toepasbaar in situaties met patiënten, collega's en samenwerkingspartners.

Een ervaren docent en acteur leren u meer over het theoretische model van geweldloze communicatie en de sociaal psychologische principes die hieraan ten grondslag liggen. Vervolgens gaat u aan de slag met het model door te oefenen in rollenspellen. Situaties in de huisartsenpraktijk en de groepen waarin u functioneert, als huisarts en als EKC, vormen daarbij de context.

Deze vervolgscholing:
• leert u situaties te vermijden waarin alleen met modder gegooid wordt;
• helpt u om uw eigen grenzen en behoeften aan te geven zodat anderen die snappen en aanvaarden;
• geeft u inzicht in de manier waarop de communicatie in de toetsgroep -zo nodig- kan verbeteren;
• levert u concrete leerpunten en voornemens op die behulpzaam zijn bij effectieve communicatie, als huisarts en als EKC.

Deze nascholing biedt een veilige ruimte om te oefenen en van 'fouten' te leren. En er zal ook veel gelachen worden!

Deze EKC-vervolgscholing wordt verzorgd door Keijzer en Van der Jagt in samenwerking met de LHV-Academie. KOH heeft deze EKC-vervolgscholing naar de regio gehaald en biedt deze nascholing tegen gereduceerd tarief aan (reguliere kosten: LHV-leden € 225,- en niet-leden € 425,-).