Dermatoscopie


Datum:
woensdag 3 november 2021
Tijdstip:
18.00 - 22.00 uur (deze nascholing bestaat uit 2 dagdelen, dagdeel 2 is op 10 januari 2022)
Locatie:
3 november online | 10 januari in Eindhoven
Accreditatie:
10 punten
Prijs:
€ 550,00 | voor AIOS 25% korting

Het onderwijs richt zich vaak alleen op het herkennen van huidkanker. Niet op goedaardige afwijkingen die erop lijken. In deze nascholing vergroot u uw kennis van de diagnostiek met het blote oog en het gebruik van de dermatoscoop. U krijgt meer grip op de beoordeling van plekjes waar de patiënt zich zorgen om maakt maar die goedaardig blijken te zijn.

 

We richten ons op de diagnostiek van de 12 meest voorkomende groene en rode vlaggen. Deze nascholing is bedoeld om de differentiatie tussen goed en fout, pluis en niet pluis te optimaliseren. Hierdoor vermindert het aantal onnodige excisies en verwijzingen.

 

U ontvangt het zakboekje 'Dermatoscopie voor de huisartsenpraktijk, de groene en rode vlaggen'.

 

Twee dagdelen (1x online en 1x op locatie)
De nascholing bestaat uit twee dagdelen met enkele weken daartussen. In de tussenliggende weken oefent u in de eigen praktijk met het gebruik van de dermatoscoop. De docenten geven online feedback op de door u geüploade casuïstiek.

Dagdeel 1 vindt op 3 november 2021 online plaats via het KOH-platform.

Dagdeel 2 vindt op 10 januari 2022 op locatie plaats in Eindhoven.

 

Dermatoscoop
Na uw aanmelding ontvangt u een e-mail over het aanschaffen of lenen van een geschikte dermatoscoop. Deze hebt u namelijk nodig bij aanvang van de nascholing.

 

Docenten
Mandy Prins, dermatoloog Maxima Medisch Centrum
Tjinta Brinkhuizen, dermatoloog Catharina Ziekenhuis Eindhoven
Chantal Staal, huisarts

 

Het auteurschap van deze nascholing is van Universitair Medisch Centrum Groningen en European Academy of Dermatology and Venereology