Sandwichdagen Neurologie | Online (dagdeel 2)


Datum:
woensdag 31 maart 2021
Tijdstip:
08.45-12.00 uur (inloggen vanaf 08.30 uur)
Locatie:
Online
Accreditatie:
3 punten
Prijs:
€ 135,00 | Geen abonnementhouder
€ 135,00 | Abonnementhouder (tip: gebruik uw kortingscode voor gratis deelname)
Inschrijven vóór:
29 maart 2021

Deze editie van de Sandwichdagen bieden wij u niet alleen digitaal maar ook modulair aan. U kunt op deze manier uw tijd nog flexibeler indelen. U volgt per dagdeel één plenaire voordracht en twee workshops. Kies twee uit drie dagdelen naar keuze en ontvang hiervoor 6 accreditatiepunten. Wilt u graag het hele programma volgen? Dat kan natuurlijk! U ontvangt dan in totaal 9 accreditatiepunten.

 

Kies in het aanmeldproces een dagdeel van uw keuze. Klik daarna, voor afronding van uw aanmelding, bij de overzichtspagina van uw bestelling op 'meer nascholingen toevoegen'. Kies in de kalender voor het tweede dagdeel en rond daarna uw bestelling af. Doorloop deze stappen nogmaals als u zich wilt aanmelden voor drie dagdelen. Bent u abonnementhouder? Dan hebt u van ons twee kortingscodes ontvangen om gratis deel te nemen aan twee van de drie dagdelen? Meld u dan voor elk dagdeel van uw keuze apart aan en voer de kortingscode in op het betaalscherm.

 

U meldt zich aan voor dagdeel 2

 

Woensdag 31 maart 2021 | 08.45-12.00 uur

Voorzitter: Othon Eijsbouts, huisarts en scen-arts

 

Plenaire lezing

Neurologisch onderzoek

Wist u dat een neurologisch onderzoek van een 6-jarig kind niet anders is dan bij een volwassene? En welke stappen kent een goed neurologisch onderzoek?

Judith van Gaalen, neuroloog Radboudumc

 

Workshop 1

Alles draait

U ziet regelmatig patiënten met duizeligheid op uw spreekuur. Deze klachten kunnen impact hebben op het dagelijks functioneren. Welk onderzoek doet u bij duizeligheidsklachten en welke behandelingsmogelijkheden kent u? Zet u de kiepproef wel eens in bij verdenking op BPPD? En kent u de Epleymanoeuvre en de Brandt-Daroff oefeningen?

Jan Pieter de Mönnink, KNO-arts St. Anna ziekenhuis

 

Workshop 2

Sensibiliteitsstoornissen en neuropathie

Wat kunnen klachten als 'tintelingen' of 'een doof gevoel' betekenen? Wat is uw advies bij Restless Legs of pijn bij Herpes Zoster Acuta?

Rob Gons, neuroloog Catharina ziekenhuis

 


Benieuwd naar het programma van de andere dagdelen? Dat kunt u hieronder vinden. Volg de procedure bovenaan de pagina voor het gemakkelijk aanmelden voor meerdere dagdelen. Direct naar een ander dagdeel? Klik dan op de link.

 

DAGDEEL 1

 

Donderdag 25 maart 2021 | 13.00-16.15 uur

Voorzitter: Lidwien Bernsen, oud huisarts en supervisor

 

Plenaire lezing

Welk sein geeft uw brein?

Kent u de anatomie van het brein? En weet u welk deel is aangedaan bij neurodegeneratieve aandoeningen? Is de locatie van een laesie bepalend voor het patroon van de uitval die ontstaat? Laat u bijpraten over 'het brein'.

Susanne ten Holter, fellow Neurologie Radboudumc

 

Workshop 1

Als zenuwen en spieren het niet meer goed doen

Wanneer moet u aan spierziekten denken en hoe doet u onderzoek? Meer over MS, ALS, AMS, Parkinson, Huntington en andere zenuw- en spieraandoeningen.

Michel Bos, neuroloog St. Anna ziekenhuis

 

Workshop 2

Mentale achteruitgang en gedragsveranderingen
Op welke manier kunnen huisartsen het beste bijdragen aan de zorg en ondersteuning voor patiënten met dementie en hun mantelzorgers? Stelt ú de diagnose of verwijst u naar de specialist? Alle dilemma's rondom dementie en wat u hiermee kunt.

Serge Roufs, specialist ouderengeneeskunde Archipel Zorggroep

 

 

DAGDEEL 3

 

Maandag 12 april 2021 | 18.30-21.45 uur

Voorzitter: Nadia Heinen, huisarts en stafarts KOH 

 

Plenaire lezing

Nieuwe behandelmethoden in de neurologie en rol van de revalidatiearts

Laat u bijpraten over de nieuwe behandelmogelijkheden in de neurologie en welke rol de revalidatiearts hierbij kan hebben.

Bart van Ginneken, neuroloog Màxima Medisch Centrum 

 

Workshop 1

Wat een raar loopje

Let u op de manier waarop een patiënt uw spreekkamer binnenloopt? En bij welke neurologische klachten moet u juist extra alert zijn op looppatronen?

Cathérine Delnooz, neuroloog Màxima Medisch Centrum

 

Workshop 2

Hoofdpijn 'in-zicht'

Hoofd- en aangezichtspijn kan veel impact hebben op het psychosociaal functioneren. Hoe levert u als huisarts een positieve bijdrage laan het omgaan met hoofd- en aangezichtspijn of het herstel hiervan? Wat zijn de verwijsmogelijkheden? Welke onderdelen van een multidisciplinaire aanpak zijn met name van belang om verbetering of herstel te bevorderen?

Yvonne Raaijmakers, neuroloog Màxima Medisch Centrum