Tweedaagse 2017


Datum:
donderdag 14 september 2017
Tijdstip:
08.30 -17.00 uur (dag 1 ontvangst 08.30 uur dag 2 einde rond 17.00 uur)
Locatie:
Kasteel Wurfeld, Kapelweg 60, 3680, Maaseik, België
Accreditatie:
13 punten
Prijs:
€ 765,00 | Geen abonnementhouder
€ 665,00 | Abonnementhouder

 

"Over de kop"

Niet aangeboren hersenletsel (NAH).

Na een CVA of ander hersenletsel kan het herstel voorspoedig lijken te gaan. Na enkele weken tot maanden is er ogenschijnlijk niets meer aan de hand. De patiënt en zijn omgeving gaan hun leven weer hervatten. Niets is echter minder waar.

We gaan in op de problemen die mensen kunnen ervaren na NAH. Waar loopt men tegenaan? Hoe is het functioneren nou echt na NAH? Wat betekent het voor de omgeving?


Voeding
We eten iedere dag en voeding staat mee aan de basis van onze gezondheid. De hypes over voeding wisselen elkaar in hoog tempo af. Maar in de opleiding tot (huis)arts leren we weinig over voeding en voeding is nauwelijks een onderwerp in de spreekkamer. Daarentegen kan goede voeding veel leed voorkomen en een belangrijke rol spelen in de behandeling van ziektes. Hoog tijd om ons een middag "vast te bijten" in dit onderwerp.
 

De dokter aan de andere kant van de tafel

Als dokter kun je zelf ook ziek worden en helaas kan ook een naast familielid dit overkomen. Welke rol neem je aan en hoe ervaar je dit? Hoe wil je dat er met je omgegaan wordt en geef je daar bewust of onbewust ook sturing aan? In deze workshop zullen meerdere kanten belicht worden waar je als dokter mee te maken krijgt als je aan de andere kant van de tafel zit.

 

U kunt bij aanmelden kiezen om deel te nemen op een van onderstaande 3 data:

Donderdag 29 en vrijdag 30 juni 2017

Donderdag 14 en vrijdag 15 september 2017

Bij de Tweedaagse nascholing is een overnachting inbegrepen. Mocht dit u belemmeren om aan te melden, bieden wij u de mogelijkheid om de nascholing bij te wonen zonder overnachting. U kunt hiervoor een bericht sturen naar Milena van den Brink.