Tweedaagse 2016


Datum:
n.o.t.k.
Tijdstip:
ontvangst en registratie op dag van aankomst vanaf 8.30
Locatie:
Kasteel Wurfeld, Maaseik
Accreditatie:
wordt voor 15 punten aangevraagd
Prijs:
€ 725,00
€ 625,00

Driedaagse wordt Tweedaagse!

 

In 2016 organiseren wij weer onze, inmiddels in de regio welbekende, 'meerdaagse nascholing'. Wij hebben gehoor gegeven aan de uitkomst van de enquête tijdens de Sandwichdagen en bieden op veler verzoek een Tweedaagse aan, waarin verdieping nog steeds centraal staat.

Deze Tweedaagse zal evenals voorgaande jaren plaatsvinden op Kasteel Wurfeld een prachtige locatie in Maaseik (België) waar u gedurende 2 dagen in alle rust en in goed gezelschap naschoolt.

 

Onderstaande thema's komen aan de orde:

Kinderorthopedie: Onder de knie?
Mijn kind loopt zo raar... In de schoenenwinkel zeiden ze dat ik echt met haar naar de huisarts moet... De rug is een beetje scheef... Haar knieën staan echt raar... Hij loopt echt anders bij voetbal dan de andere jongens... Is haar been korter?

Weet je genoeg om ouders gerust te stellen? Of ben je zelf ook bezorgd? Na deze ochtend met veel praktische tips van een kinderorthopeed kun je al deze vragen beter beantwoorden en heb je dit beter onder de knie!

Lijdend leiden? Nee, leidend bij lijden!
Iedere huisarts heeft te maken met lijden. Lijden van patiënten, lijden van familie en vrienden. Wat voor invloed heeft dit op jezelf?
Samen staan we stil bij de manier waarop jij je verhoudt tot je eigen lijden/sterfelijkheid. En je krijgt inzicht in jouw omgang met het lijden van patiënten en hun naasten en de invloed die jouw eigenheid hierop heeft.

Rationeel en zinvol aanvragen van laboratoriumdiagnostiek
Je patiënt is moe, ongerust en wil helemaal goed nagekeken worden. De buurvrouw had ook een dikke vinger en bleek reuma te hebben. Een kennis had na jarenlang allerlei klachten tóch lyme...

Hoe vaak 'laat' jij je 'verleiden' tot het doen van uitgebreid bloedonderzoek bij moeheid? Bij angst voor reuma? Wat vraag je dan aan en wat betekent de uitslag dan?

Aan de hand van casuïstiek en spiegelinformatie leggen we ons aanvraaggedrag bij kleine en grote kwalen onder de loep.

De (k)LUTS kwijt
Mannen met mictieklachten, we zien ze vaak in de praktijk. Maar houden mictieklachten ook verband met een vergrote prostaat? Hebben mannen met een prostaatcarcinoom ook mictieklachten? Wanneer bepalen we een PSA? Hematospermie, daar hoefde je toch niets mee?

Diverse urologische problemen bij de man passeren de revue en worden deze middag in een nieuw licht geplaatst.

 

Kosten voor deelname 

€ 625,- | abonnementhouder

€ 725,- | geen abonnementhouder

 

Bovengenoemde prijs is inclusief overnachting met ontbijt, lunches en diner. Voor de algemene voorwaarden klik hier.

 

De Tweedaagse vindt plaats:

Week 2 | 14-15 januari 2016
Week 3 | 20-21 januari 2016
Week 8 | 24-25 februari 2016
Week 9 | 3-4 maart 2016