Ook doktoren buiten de praktijk? Met als voorbeeld zoönosen


Datum:
n.o.t.k.
Tijdstip:
16.00-20.00 uur (Ontvangst om 15.45 uur | tijdens de nascholing wordt een lichte maaltijd aangeboden)
Locatie:
Gebouw Strijp-Z, Tilburgseweg-West 100, 5652 NP, Eindhoven
Accreditatie:
4 punten
Prijs:
€ 135,00

Ook dokteren buiten de  praktijk? Met als voorbeeld zoönosen.

 

Veel nieuwe infecties komen voort uit zoönosen. Daarover wordt tot nu toe in de medische opleiding niet veel geleerd en ook in nascholing is hier nog niet veel aandacht voor. Hoe zit het nu precies met die zoönosen? Wanneer moeten we daaraan denken en waarop letten we dan? Wat is anders dan bij 'gewone' ziekten?

 

In ieder geval word je als huisarts hierin aangesproken op je maatschappelijke taken (maatschappelijk handelen). Wat doe je als huisarts wel of niet als er praktijk overstijgende zaken naar voren komen en je bijvoorbeeld met de GGD aan de slag moet? Wat is van belang voor een goede communicatie en samenwerking met zorgverleners, waar je in de dagelijkse praktijk minder mee te maken hebt? 

 

Dit gaat ook over preventie, een van de huisartsgeneeskundige gebieden, die in de hectiek van alledag nog weinig aandacht krijgen. Deze EKC vervolgtraining is dus deels medisch inhoudelijk en gaat deels over onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en dokteren buiten de grenzen van de praktijk: de huisarts als 'health advocaat'.

Het belooft een boeiende avond te worden, met een ervaren en bevlogen docent, die mede gezorgd heeft dat de patiënten met Q-koorts met hun klachten serieus genomen zijn door medici en politiek en die hen nog steeds bij staat. Wat we wel en niet zouden kunnen als 'health advocaten' is hem dus niet vreemd.