Themanascholing 'KNO en het rode oog' | Online


Datum:
n.o.t.k.
Tijdstip:
18.45 - 21.00 uur (log in om 18.30 uur)
Locatie:
Online
Accreditatie:
2 punten (CADD)
Prijs:
€ 75,00

KOH biedt in het voorjaar van 2022 twee online themanascholingen voor doktersassistenten aan. U volgt per avond twee interactieve workshops over 'KNO en het rode oog' of 'De buik' en ontvangt hiervoor 2 accreditatiepunten. Wilt u beide avonden aansluiten? Dat kan natuurlijk! U ontvangt dan in totaal 4 accreditatiepunten. De themanascholing over 'De buik' is op 12 april 2022.


1. KNO
Gewoon verkouden, alleen keelpijn of is er toch iets anders aan de hand? Als doktersassistente wordt u vaak als eerste geconfronteerd met keel- en neusklachten van patiënten. Hoe beoordeelt u adequaat de ernst? En wanneer moet u ook letten op de oren? Wie plaatst u binnen welke termijn op het spreekuur en wie niet? Wat te doen met vragen van een ouder over opgezette klieren in de hals? En wat als de patiënt tussen de regels door zelf aanstuurt op een antibioticakuur? Zet uw kennis weer op scherp.

 

Spreker: Jan Pieter de Mönnink, KNO-arts St. Anna Ziekenhuis

 

2. Een ogenblik voor het rode oog
U hoort het regelmatig aan de telefoon: oogklachten! Rode ogen, tranende ogen, bultjes in het oog, jeukende ogen, pijnlijke ogen, niet meer goed kunnen zien. Welke rode ogen zijn alarmerend? We zetten de visus-bedreigende en niet-visus-bedreigende aandoeningen voor u op een rijtje. Wat kunt u als doktersassistente in de huisartsenpraktijk hiermee doen? Wat vraagt u en wanneer is het spoed? Een praktische workshop over de ins en outs van oppervlakkige en soms ernstige oogproblemen.

 

Spreker: Ysbrand van der Vleugel, huisarts