Tapen


Datum:
n.o.t.k.
Tijdstip:
19.00 - 21.00 uur (ontvangst vanaf 18.45 uur) (deze nascholing bestaat uit 2 avonden | tweede avond is 30 november 2021)
Locatie:
Catharina Ziekenhuis, Michelangelolaan 2, 5623 EJ, Eindhoven
Accreditatie:
4 punten (KABIZ)
Prijs:
€ 195,00

Als doktersassistent krijgt u regelmatig de hulpvraag om een enkel, duim of vinger met opgelopen letsel (geen fractuur) in te tapen. Hebt u daarvoor voldoende kennis en ervaring en wat is uw advies aan de patiënt?


De training bestaat uit twee dagdelen. De nadruk ligt op het intensief oefenen met het aanleggen van een starre tape (sporttape) of drukverband bij de enkel, duim, vingers, tenen, pols en onderbeen (zweepslag) in de huisartsenpraktijk. Ook krijgt u instructies en praktische tips van ervaren gipsverbandmeesters.

 

Na afloop:

  • ­Beschikt u over de vaardigheid opgelopen letsel aan teen, voet, enkel, vingers, pols en onderbeen te ondersteunen/stabiliseren met een drukverband of tape.
  • Kent u de valkuilen van ondersteunend tapen: te strak, te los, gevaren die op de loer liggen zoals tape allergie, voorlichting na het tapen.
  • Weet u welke voorlichting u aan de patiënt geeft bij een zweepslag (hoe vaak en hoe lang koelen in de acute fase, rust, afwachtend beleid in aantal weken, pijnstilling).

 

Docenten: gipsverbandmeesters Catharina Ziekenhuis