Urineweginfecties

18.30 - 21.00 uur (ontvangst vanaf 18.00 uur met een lichte maaltijd)
Stichting PAMM (Màxima Medisch Centrum), De Run 6250, 5504 DL, Veldhoven

Urineweginfecties komen veel voor in de huisartsenpraktijk. Worden alle diagnostische mogelijkheden in uw praktijk, zoals dipslides, benut? Weet u welke onderzoeken plaats vinden in het laboratorium? Of hoe het proces van afname van de urine tot de uitslag eruit ziet? Kom het met eigen ogen zien in het lab.

U leert:

• de triagecriteria en alarmsignalen bij een urineweginfectie herkennen (U1 tot en met U5)
  • welke risicogroepen er zijn bij een (gecompliceerde) urineweginfectie
  • welke onderzoeken een laboratorium verricht bij verdenking van een urineweginfectie
  • zelf dipslides aflezen en beoordelen in het laboratorium

Docenten:
Arts-microbioloog en analist van Stichting PAMM

Voorwaarde voor inschrijving
Werkt u in een huisartsenpraktijk in Zuidoost Brabant of in Weert? En krijgt u in uw werk te maken met laboratoriumdiagnostiek en afnamematerialen van stichting PAMM? Dan kunt u zich aanmelden voor deze nascholing.