Darminfecties

18.30 - 21.00 uur (ontvangst vanaf 18.00 uur met een lichte maaltijd)
Stichting PAMM (Màxima Medisch Centrum), De Run 6250, 5504 DL, Veldhoven

De heer B. Loop is 24 jaar en net terug van een rondreis door Guatemala. Hij heeft al 7 dagen waterdunne diarree. Is hier sprake van een infectieuze diarree en is diagnostiek zinvol?

Wat weet u over darminfecties? Wanneer is diagnostiek zinvol? Wat staat er ook alweer in de NHG standaard? Welke instructies zijn zinvol om aan de patiënt te geven voor een goede uitslag? De theorie wordt opgevolgd met een bezoek aan het microbiologisch laboratorium.

Na afloop:

• kent u de meest voorkomende infectieuze- en bacteriële verwekkers van darminfecties;
  • weet u wanneer diagnostiek bij darminfecties zinvol is;
  • kunt u de patiënt instrueren over de afname, bewaarcondities en de duur van de uitslag;
  • bent u zich ervan bewust hoe de procedure van 'kweek tot uitslag' eruit ziet;
  • weet u welke voorlichting en adviezen u mag geven.

Docent: een senioranalist van Stichting PAMM

Voorwaarde voor inschrijving
Werkt u in een huisartsenpraktijk in Zuidoost Brabant of in Weert? En krijgt u in uw werk te maken met laboratoriumdiagnostiek en afnamematerialen van stichting PAMM? Dan kunt u zich aanmelden voor deze nascholing.