Wat is waar over voeding?


Datum:
n.o.t.k.
Tijdstip:
18.00-20.30 (17.30 uur ontvangst met soep en een broodje)
Locatie:
Strijp-Z, Tilburgseweg-West 100, 5652 NP, Eindhoven
Accreditatie:
Is voor 3 punten door de CADD van de NVDA geaccrediteerd
Prijs:
€ 95,00
Aantal deelnemers:
Maximaal 24 personen

Wat is waar over voeding?

Je hoort en leest tegenwoordig veel over voeding. Maar wat is goede voeding? Moeten koolhydraten nu wel of niet? Wat weet je over voedselallergieën? Wat doen voedingsmiddelen in het lichaam?  We weten hoe een aangepast eetpatroon diabetes mellitus type 2 kan verminderen. Maar er is nog veel meer te vertellen over de invloed van voeding op inflammatoire ziekten. Bijvoorbeeld op hart- en vaataandoeningen, diabetes mellitus en auto-immuun ziekten. Dat gaan we deze avond dan ook doen. We maken korte metten met een aantal hypes omdat we uitgaan van kennis uit onderzoek. Maar ook dat is niet zo eenvoudig. De voedingsmiddelenindustrie heeft grote belangen en dat werkt door in onderzoek dat wordt gedaan. Het op waarde schatten van studies wordt zo nog eens extra lastig. Onze docent leidt u met casussen door de trendy wereld van de voeding.

 

Docent:

Birgit Spoorenberg, huisarts, consultatief arts Praktijk Salutogenese en docent huisartsenopleiding aan de Universiteit van Maastricht