Vaardigheidscarrousel locatie Rosmalen


Datum:
n.o.t.k.
Tijdstip:
17.45 - 21.15 uur (Vanaf 17.15 uur ontvangst met lichte maaltijd)
Locatie:
Perron-3, Hoff van Hollantlaan 1, 5243 SR, Rosmalen
Accreditatie:
3 punten
Prijs:
€ 150,00
Aantal deelnemers:
Maximaal 18 personen

Tijdens uw werk als doktersassistent voert u diverse medisch technische handelingen uit. Waaronder het meten van de bloeddruk, oren uitspuiten, injecteren, het verbinden van wonden en het zwachtelen van benen. Soms gaat het om een voorbehouden of risicovolle handeling zoals injecteren. U leerde deze en andere handelingen in uw opleiding. Dat maakt dat u bekwaam en bevoegd bent. Maar dat is geen blijvende garantie. Het is belangrijk om voorbehouden en risicovolle handelingen regelmatig te oefenen onder begeleiding van een deskundige. Doet u het nog op de juiste manier en volgens de laatste richtlijnen? Waarom doet u wat u doet? Welke voorlichting geeft u aan de patiënt? Wat zijn de mogelijke complicaties?

Daarom organiseren wij samen met Huisartsenposten Oost-Brabant een vaardigheidscarrousel. Tijdens deze carrousel traint u niet alleen voorbehouden handelingen maar ook andere medisch technische handelingen die veel voorkomen in de huisartsenpraktijk en op de -post.

 

De vaardigheidscarrousel bestaat uit drie oefenstations. Bij ieder oefenstation staat een instructeur die u begeleidt, feedback geeft en aan wie u vragen kunt stellen.

 

Oefenstation 1
Subcutaan injecteren
Intramusculair injecteren
Vingerprik (CRP, GLUC en HB)

 

Oefenstation 2
Traumawonden
Brandwonden
Verbandleer

 

Oefenstation 3
Assisteren bij hechten
Assisteren bij katheteriseren
Assisteren bij inbrengen en verwijderen neustampon

 

We werken bij ieder oefenstation met maximaal zes deelnemers. Dat betekent dat iedereen de gelegenheid heeft om te oefenen. Een oefensessie duurt 60 minuten, daarna gaat u naar het volgende station. We oefenen niet alleen maar staan ook stil bij de achtergrondinformatie. Waarom neemt u een groene naald om te injecteren en geen blauwe? Wat is het verschil tussen een chirurgisch- en anatomisch pincet? Herhaal en oefen uw praktische vaardigheden en test uw kennis onder deskundige begeleiding.

 

Deze nascholing is tot stand gekomen in samenwerking met Huisartsenposten Oost Brabant.