Positie kiezen in werk en privé


Datum:
n.o.t.k.
Tijdstip:
19.30 - 21.30 uur (4 bijeenkomsten )
Locatie:
Eindhoven
Accreditatie:
8 punten
Prijs:
€ 285,00
Inschrijven vóór:
Zo spoedig mogelijk

Na een drukke werkdag haast je je naar de kinderopvang. Ondertussen bedenk je dat je 'vergeten' bent te vragen aan je baas of je overmorgen even een uurtje weg mag om met je zoontje naar het consultatiebureau te gaan. Vergeten of nog niet gedurfd?! Je man krijgt zeker geen vrij, dus het ligt nu op jouw bordje....

 

14.00 uur... alweer te laat afgesloten op het werk, terwijl dit je vrije middag is! Als mijn moeder nu maar niet weer belt over mijn dementerende vader. Vanavond MOET ik nog even bij de buurvrouw langs, informeren naar haar man die geopereerd is. Vóór of na het sporten? Of zal ik het sporten afzeggen?

 

Herken je dit? Het gevoel dat je dingen nooit goed genoeg doet? Dat je nooit 100% aanwezig bent, maar continu loopt te 'schipperen'; werk, partner, (klein)kinderen, huishouden, je sociale leven, sporten, extra nascholingen...

 

Bovenstaande beschrijvingen zijn voorbeelden van alledaagse situaties die vrouwen tegen kunnen komen in het combineren van hun rol als werkende vrouw, moeder en partner. Hoe maak je daar goede keuzes in?

 

Het doel van deze cursus is je te ondersteunen bij het innemen van je positie in werk- en privésituaties om zo het plezier in je vak te behouden.

 

Tijdens de cursus komen de volgende thema's aan de orde:

  • eigen keuzes in beroepsperspectief
  • inzicht krijgen en leren omgaan met man/vrouw verschillen
  • zorgen en perfecte zorg
  • regie voeren op het werk en privé
  • onderhandelen over taakverdelingomgaan met conflicten

Tijdens de bijeenkomsten breng je eigen ervaringen en casuïstiek in.

 

Docente

Marijke Botden, huisarts en docente seksespecifieke geneeskunde.

 

De cursus wordt gegeven in Eindhoven en bestaat uit 4 bijeenkomsten. Tijdens de eerste bijeenkomst worden gezamenlijk de vervolgdata gepland.