Gezamenlijke avond voor de huisartsenpraktijk | Rouw op je dak..!


Datum:
n.o.t.k.
Tijdstip:
Ontvangst: 17.30-18.00 uur Einde en gelegenheid tot napraten: 21.30-21.45 (Uiteraard is een heerlijke maaltijd inbegrepen! )
Locatie:
Cacaofabriek , Cacaokade 1 , 5705 LA , Helmond
Accreditatie:
3 punten
Prijs:
€ 110,00 | HA zonder abonnement
€ 95,00 | HA met abonnement
€ 95,00 | DA/POH/VS/PA
Inschrijven vóór:
z.s.m.

Plotseling is je vader dood of ineens maakt je vriend het uit... Komt dat even ROUW OP JE DAK..!

Bij verlies en rouwen wordt vaak gedacht aan een overlijden van iemand. Maar daar gaat het tijdens deze gezamenlijke avond niet alleen over. Een verlies moeten verwerken kan op vele gebieden; verlies van werk, door pensioen of ontslag, verlies van een relatie of gezondheid. Hoe verwerkt iemand een verlies en wat gebeurt er als dit niet goed gaat. Hoewel ieder dit op zijn eigen manier verwerkt, zit er wel een grote gemene deler in de manier waarop dit gebeurt.

Theatergroep TRAXX geeft een bijzonder mooie voorstelling waarin drie verhalen over rouwverwerking parallel aan elkaar lopen. TRAXX maakt duidelijk dat heftige gevoelens van verlies iedereen kunnen overkomen, maar dat iedereen dit op een persoonlijke manier beleeft. Hoe dan verder?

Voor het doormaken van een rouwproces bestaan immers geen protocollen die ons vertellen wat te doen. Maar meer weten over omgaan met verlies kan een enorm verschil maken! Leer gezonde- en ongezonde rouw te signaleren. Welke vragen stel je en hoe dan? Hoe kun je op de juiste manier steun geven?

Hoe maak je ECHT contact met de patiënt die in een proces van rouwverwerking zit?


De voorstelling, de nabespreking en de inhoudelijke verdieping van deze avond geven u inspiratie en tools mee in het contact met de patiënt die te maken heeft met rouw. Kleine interventies die van grote waarde kunnen zijn. Er bestaat immers geen geneesmiddel tegen de pijn van het verdriet en het piekeren bij rouw.

Deze gezamenlijke avond laat u niet onberoerd en geeft u een heel mooie boodschap mee, voor u persoonlijk alsmede voor u als zorgprofessional. Deze avond laat sporen na!